Prvi krug lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji prošao je u znaku
velebne pobjede Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera
što iznova svjedoči o snazi i vjerodostojnosti stranke građene na
ideološkim i državotvornim smjernicama i političkim određenjima prvog
hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Kandidat za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry ušao je u drugi krug s aktualnim županom Darkom Milinovićem, a Petryjeva pobjeda u drugom krugu nije upitna.

Stanje u gradovima i općinama: u gradu Senju veliku pobjedu u prvom krugu ostvario je HDZ-ov kandidat Jurica Tomljanović, Ivan Dabo Đono u gradu Novalji ušao je u drugi krug, a HDZ je u Novalji ostvario pobjedu i za Gradsko vijeće Grada Novalje. U Gospiću Mario Stilinović ide u drugi krug izbora.

Načelnik Općine Perušić Ivan Turić – Bećar potvrdio je načelničko mjesto u prvom krugu kao i načelnici Općine Lovinac Ivica Miletić i Općine Udbina Josip Seuček. Koalicijski partner u Brinju Zlatko Fumić također je zabilježio značajan izborni rezultat u prvom krugu i ponovno postao načelnik Općine Brinje.

U drugi krug ulazi i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver u kojem se očekuje pobjeda za mjesto načelnika.

U izborimo za Županijsku skupštinu nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera Marijan Kustić ostvario je uvjerljivu pobjedu s više od 1400 glasova razlike nad Darkom Milinovićem.

Aktualni župan Milinović i njegova stranka LiPO nisu pobijedili za nijedno gradonačelničko i načelničko mjesto u LSŽ, a izgubili su i nemaju mogućnost sudjelovanja u vlasti u nijednom gradskom i općinskom vijeću kao ni u Županijskoj skupštini.

Ponosni na ostvarene rezultate, a nakon podrobnije analize,  izborni će stožeri HDZ-a zajedno s kandidatima za drugi krug iznaći najbolja rješenja u cilju završetka izbornog procesa koji će biti okončan konačnom pobjedom Hrvatske demokratske zajednice.

ŽO-LSŽ HDZ