Proteklog vikenda u Poljskom gradu Siedlice održan je svjetski kup u powerlifting i bench press natjecanju. Trajalo  je od 19.  do 22. studenoga. Na tome prestižnom natjecanju Hrvatska je imala svoja dva predstavnika: Marija Rukavinu iz Gospića za klub Rux i Saru Šobak, Varaždinku koja je također članica kluba Rux.

Sara je nastupila u petak u Full Power diviziji, juniori do 75 kilograma. Čučanj 180 kg, bench press 112.5 kg i mrtvo dizanje 200 kg. Time je osvojila 1. mjesto u svojoj kategoriji i apsolutno 1. mjesto kroz sve ženske kategorije. Sara je tako ušla u skupinu Top 20  najjačih žena svijeta u svojoj kategoriji!

U nedjelju također je nastupila u solo bench-press kategoriji do 75 kg gdje je popravila svoji rezultat od petka iz powerliftinga i digla 115 kg i opet zauzela 1. mjesto u svojoj kategoriji. Postavila najbolji total iz powerliftinga u Hrvatskoj te najbolji bench press u Hrvatskoj.

U nedjelju je također nastupio Marijo u kategoriji do 110 kg open, nastupio je u Raw bench press kategoriji te u jakoj konkurenciji zauzeo 3.mjesto s podignutih 225 kg. S obzirom na korona pandemiju naši predstavnici su se dosta kvalitetno spremili, natjecanje je brojilo 400+ natjecatelja iz svih krajeva svijeta i svih dobnih kategorija.

Gs Press / c.p.L.O.