U sklopu manifestacije „Jesen u Lici“ danas su Udruga uzgajivača ovaca Like i Hrvatska poljoprivredna agencija  priredili sedmu po redu izložbu ovaca pasmine pramenka, odnosno  prvu izložbu goveda pasmine ličke buše. Na prostoru iza zgrade HAK-a u Gospiću izloženo je 10 stada ovaca i 19 grla buše. Ove se godine po prvi puta organizirao Kup mladih uzgajivača na kojemu se predstavilo 14 uzgajivača krava. Dječaci i djevojčice u dobi od 6 do 16 godina ponosno su prodefilirali sa telcima različitih pasmina. Organizatori su svima dodijelili plakete i nagrade sponzora.

U kategoriji junice buše za najbolje grlo odabrana je Paola, vlasnika Marka  Starčevića. Najbolju kravu bušu pod imenom Žujova  izložio je Mile Starčević iz Donjih Pazarišta. Bik Adolf vlasnika Marka Živkovića iz Smiljana najbolji je u svojoj kategoriji. Zapažena su bila grlabuše  Nikole Miškulina, OPG-a Franić i Ćaćić.

U kategoriji ovaca pramenke  najbolje stado je  vlasništvo Katice Obućine  iz Perušića. Najbolji ovan pripada Franji Ramljaku iz Korenice, dok je ovan uzgajivača Ante Starčevića šampionsko  grlo ovogodišnje izložbe. Nagrade vlasniku uručili su gradonačelnik grada Gospića Petar Krmpotić,  predsjednik Udruge uzgajivača ovaca Like dr. vet. med. Tomislav Rukavina, pročelnica Odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Ličko-senjske županije Ana Rukavina Stilinović, pomoćnik ministra poljoprivrede dr. sc. Zdravko Barać i direktorica HPA Marija Vukobratović.

GS Press/ N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.