Očito je, ni svi članovi HDZ-a nisu podržali Petry-a budući je dobio manje glasova nego što HDZ ima članova

Ulazimo u finale lokalnih izbora gdje se u našoj županiji izbori rješavaju u drugom izbornom krugu. U prvom krugu, prvi put u povijesti izbora HDZ je izgubio. Ernest Petry, koji je kako često naglašava Milinović, promijenio dosta političkih opcija nije uspio u nakani da bude pobjednik bar prvog kruga izbora. Često su se u HDZ-u hvalili da imaju preko 8,500 članova što znači da ni svi HDZ-ovci nisu glasali za svog kandidata i to predstavlja veliki problem Ernestu Petryu.

Za Milinovića glasali svi članovi njegove stranke, ali i mnogi drugi među kojima je očito veliki broj nezadovoljnih HDZ-ovaca

 S druge strane Milinović je često spominjao da njegova stranka LiPO ima preko 2,000 članova, a dobio je gotovo 8,400 glasova što znači da je veliki broj onih koji nisu članovi stranke, a glasali su za Milinovića. To je u ovome trenutku njegova snaga i to mu daje razloga za optimizam. Milinovića su prepoznali, što i nije čudno,  osim članova njegove stranke i mnogi drugi. To zapravo znači da je veliki broj onih koji su do jučer glasali za HDZ, a danas su nezadovoljni tom strankom i njihovim kandidatom Ernestom Petryom glasali za Milinovića.

Gs Press