Trkači iz cijeloga svijeta u lipnju će se okupiti na 39. izdanju Plitvičkog maratona, jedinstvene sportske manifestacije koju već tradicionalno organizira Atletski Klub Plitvice uz generalno pokroviteljstvo Nacionalnog parka Plitvička jezera. Ove godine, maraton koji je poznat kao najstarija, najzelenija i najljepša hrvatska utrka, održat će se 1. i 2. lipnja, a prijavila su se već 344 natjecatelja iz 23 različite države.

Natjecatelji će imati priliku uživati u trčanju kroz predivne prirodne krajolike najvećeg i najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka, birajući između tri različite dužine staze: 5 kilometara za one koji preferiraju kraće dionice, polumaraton od 21 kilometar za iskusnije trkače, te puni maraton od 42 kilometra za najizdržljivije.

Svake godine Plitvički maraton privuče sve više natjecatelja, a ovogodišnje izdanje neće biti iznimka s očekivanim natjecateljima iz preko 40 zemalja. Ovaj maraton ne samo da testira granice fizičke izdržljivosti sudionika već nudi i nezaboravan doživljaj trčanja kroz neke od najimpresivnijih pejzaža koje Hrvatska ima za ponuditi.

Atmosfera na Plitvičkom maratonu svake je godine svečana, a posebnost utrke je u tome što natjecatelji trče u srcu Nacionalnog parka, udisajući svjež zrak i okruženi prirodnim ljepotama koje inspiriraju i motiviraju. Prijave na maraton su otvorene još uvijek na web adresi: stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2234.

Gs Press