Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 7 prometnih nesreća.

Jučer, 2. listopada 2022. godine u 21,40 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Vukšić došlo je do prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom. Nesreća se dogodila kada je 22-godiđšnjak s područja Lovinca upravljao pod utjecajem alkohola (1,10 g/kg) osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Perušića u smjeru Gospića i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom, prešao na suprotnu prometnu traku i prednjom stranom automobila udario u prednji dio osobnog automobila gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak iz Gospića.

Uslijed zadobivenih ozljeda 26-godišnjak je preminuo na mjestu događaja, dok je 22-godišnjak teško ozlijeđen, te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

U subotu, 1. listopada 2022. godine u 13,30 sati na dionici državne ceste broj 25, u mjestu Šušanj, dogodila se prometna nesreća kada je 50-godišnji njemački državljanin upravljao motociklom njemačke nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Gospića i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad motociklom, pao  s motociklom na kolnik i udario u osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnji francuski državljanin. U prometnoj nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

Jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića, kao i ostale prometne nesreće koje su s materijalnom štetom (4).

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska