U atmosferi punoj uzbuđenja i sportskog duha, Gospić je danas postao središte mladih nada hrvatskog sporta zahvaljujući Telemach Danu sporta, koji se održava kao dio Plazma Sportskih igara mladih. Sportska dvorana Osnovne škole dr. Jure Turića pretvorena je u arenu gdje mladi sportaši demonstriraju svoje atletske sposobnosti i vještine u graničaru.

Natjecanja su započela u 9 sati, otvarajući put za najistaknutije ekipe i pojedince koji teže plasmanu na državnu završnicu predviđenu za kraj srpnja u Rijeci. Sudjelovanje na državnoj razini ne samo da nudi priliku za sportsku afirmaciju, već i obećava tri dana nezaboravnih trenutaka kupanja, igara i druženja, ističući vrijednosti zajedništva i sportskog duha među mladima iz različitih krajeva Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih nisu samo o natjecanju; one su platforma koja promiče toleranciju, inkluziju i fer plej. Ove godine, igre obogaćuju svoj program dodjeljivanjem posebne nagrade za najbolju navijačku ekipu, naglašavajući značaj pozitivnog navijanja i sportskog ponašanja.

Svečanom otvorenju plazma igara u Gospiću prisustvovali su istaknuti gosti, uključujući zamjenicu župana ličko-senjskog Jasnu Orešković Brkljačić, ravnatelja Osnovne škole Gospić Ivicu Radoševića te predstavnici Grada Gospića.

Gs Press