Od samih početaka pratimo novu humanitarnu akciju Kluba ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“. Pod geslom „Zajedno u ratu-zajedno u miru za Opću bolnicu Gospić“ u tijeku je prikupljanje sredstava za kupnju još jednog respiratora namijenjenog opremanju ove zdravstvene ustanove. Predsjednik Kluba Antonio Šebalj već je isticao odličnu reakciju građana Gospića i Ličko-senjske županije.

-Naša akcija će trajati do 15. travnja, dakle sada smo prešli polovicu zakazanog vremena. Za sada smo uspjeli na zasebnom žiro-računu prikupiti više  od 198 tisuća kuna. Kako je poznato sva prikupljena sredstva od ove akcije doznačit će se Općoj bolnici Gospić za nabavku respiratora i monitora za praćenje životnih funkcija pacijenata. Osim građana Ličko-senjske županije i cijele Hrvatske našoj akciji su se pridružili i Ličani iz dijaspore. Na ovaj način su iskazali ljubav prema svojim sugrađanima i svojem zavičaju, naglašava Antonio Šebalj.

Iz Opće bolnice Gospić doznajemo kako ova županijska medicinska ustanova trenutno raspolaže sa šest respiratora, ali na sreću niti jedan trenutno nije u funkciji spašavanja ljudskih života od koronavirusa.

M. S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.