Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Jutros u 7 sati Gospić je sa -11,7 stupnja C bio najhladniji grad u Hrvatskoj. U Otočcu je izmjereno -10,0 , a na Zavižanu -8,7

Gorski kotar i Lika

Prijepodne djelomice sunčano, po kotlinama Like ponegdje uz maglu. Poslijepodne naoblačenje, a navečer i u noći mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega. Zapuhat će umjeren, u višim predjelima i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -10 do -6, a najviša dnevna između 3 i 8 °C.

ČETVRTAK Ujutro i prijepodne prevladavat će djelomice sunčano vrijeme, uz više oblaka na sjevernom dijelu Jadrana. Od sredine dana očekuje se postupno naoblačenje u cijeloj zemlji, pri čemu će navečer i u noći na petak ponegdje pasti malo kiše, a u gorju te unutrašnjosti Dalmacije susnježice i snijega. Zapuhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima, a na Jadranu umjereno jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će većinom od -6 do -1°C, u gorskim kotlinama i niža, a na Jadranu od -1 do 4°C. Najviše dnevne vrijednosti bit će većinom od 4 do 7°C u unutrašnjosti te od 7 do 11°C na Jadranu.

 

Gs Press / DHMZ