BILAJ – U organizaciji Udruge specijalne jedinice policije “Barun”, jučer 2. rujna 2023. godine kod spomenika poginulim zagorskim braniteljima iz Krapinsko-zagorske županije, odana je počast povodom 32. godišnjice od njihove pogibije.
Spomenik je podignut prošle godine u sjetu na trojicu poginulih pripadnika MUP-a RH Nikolu Markovinu, Danijela Puheka i Tomislava Stubičara, vitezova koji su položili svoje živote na Oltar domovine 1991. godine na području Bilaja i Ličko-senjske županije, boreći se na prvoj crti bojišnice.
Komemoraciji su prisustvovali članovi obitelji poginulih branitelja, župan Ličko-senjske Ernest Petry i predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana Marija Zdunić, predsjednik Udruge specijalne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske “Barun” Milan Jakobović sa suborcima, mještani Bilaja i domaći bilajski branitelji.
Nazočnima su se kratkim i prigodnim riječima obratili predsjednik Udruge specijalne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske “Barun” Milan Jakobović te ličko-senjski župan Ernest Petry, dok je riječi molitve predvodio svećenik o. Domagoj Jelača.
Nakon službenog dijela odavanja počasti Milan Jakobović je crkvi i Gradu Gospiću poklonio tri fotografije bilajske crkve, od kojih je jedna u trenutku kada je crkva od četničkog granatiranja bila u plamenu, drugu na kojoj se nalazi izgorena crkva te treću na kojoj se vidi obnovljena bilajska crkva.

 

Gs Press