„Tesla kad sam imao 16“ i „Tesla power of lights“

0

Sinoć je u MC Nikola Tesla povodom 162 obljetnice Teslinog rođenja održan perfomans zagrebačkog kazališta Tvornica lutaka „Tesla kad sam imao 16“, uz navedeno Turistička zajednica grada Gospića priredila je Laserski show „Tesla power of lights“.  Oduševljenje publike nije nedostajalo,Laser show je svjetlosna atrakcija bez premca,laser je očarao publiku nestvarnim bojama i zrakama koji se kreću brže od bilo kojih drugih zraka svjetlosti.

Tesla i otkriće lasera

Godine 1893. Tesla je konstruirao uređaj koji se sastojao od rubina koji je usmjeravao električnu energiju, a ona se reflektirao od granične plohe natrag u rubin. Na taj način dobio “Svijetlosnu zraku tanku poput olovke”. Očito, taj je uređaj bio napravljen na načelu današnjeg lasera i Tesla je vjerojatno dobio laserski snop svijetlosti. Prema nekim izvorima,Tesla je taj snop poslao na Mjesec,slično kao što se danas gotovo rutinski šalju laserski snopovi na Mjesec.

Manifestacija „Tesla power of lights „ je zaživjela ovu godinu, te se nadamo u budućnosti da će u sklopu Teslinog rođenja cijelo događanje  biti u znaku svjetla, postavljeni svjetlosni efekti, laseri po gradu Gospiću i u Smiljanu.

Gs Press / Turistička zajednica grada Gospića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.