U naselju Lički Osik danas je pušten u rad bankomat Hrvatske poštanske banke (d.d. HPB), čime je lokalnom stanovništvu pružena izuzetno korisna usluga. Župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry, osobno je iskoristio priliku te „podigao“ 10 eura kako bi provjerio funkcionalnost bankomata. Pred novinarima, koji su se okupili u većem broju nego inače, naglasio je da se ovaj događaj ne koristi u svrhu političke propagande, već je isključivo u interesu lokalnog stanovništva.

Petry je istaknuo da je dosad više od 2000 stanovnika Ličkog Osika i okolnih sela bilo uskraćeno mogućnosti podizanja gotovine u svom mjestu te su morali putovati desetak kilometara do Gospića, gdje je bio najbliži bankomat.

Do sada je bila situacija da je lokalno stanovništvo moralo putovati u Gospić kako bi došlo do gotovinskih sredstava za kupnju osnovnih životnih potrepština ili kako bi popilo kavu. Kao župan, mogu reći da sam sretan što smo kao Županija “izlobirali” da se sljedeći tjedan u ovome mjestu otvori i poštanski ured koji je nekada ovdje i postojao. Kroz sve naše aktivnosti, od ulaganja u infrastrukturu, ceste itd., možemo očekivati da ćemo podići kvalitetu života i na području Ličkog Osika, koji je pripadajući dio grada Gospića, a jednako tako i omogućiti dostojanstven život svim stanovnicima naše županije“, rekao je Petry.

Osim toga, Petry je istaknuo da je otvaranje bankomata jedan od načina privlačenja medijske pozornosti na Lički Osik, gdje se uz pomoć Vlade RH trenutno provodi energetska obnova 32 zgrade, od kojih je 13 već obnovljeno u čiju obnovu je uloženo približno tri milijuna eura. Još jednom je pohvalio suradnju s Vladom RH i resornim ministarstvima, koja je ključna kako bi se osigurala opstojnost života u najvećoj hrvatskoj županiji.

 

Gs Press