Pripadnici Hrvatske vojske još jednom su se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Pripadnici Hrvatske vojske darivali su krv u Pločama i Delnicama, u ponedjeljak, 16. studenoga i utorak, 17. studenoga 2020. godine.

U prostorijama vojarne „116. brigade Hrvatske vojske“ u Pločama u ponedjeljak, 16. studenoga 2020. godine provedena je humanitarna akcija darivanja krvi pripadnika Hrvatske ratne mornarice. Ovo je treća ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ploče i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Dubrovnik. Akcija se organizirala uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, a prikupljeno je sedamnaest doza krvi.

U utorak, 17. studenoga 2020. godine u prostorijama Radničkog doma u Delnicama Gradsko društvo Crvenog križa Delnice organiziralo je i provelo akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji su se priključili i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga, od kojih neki imaju i preko trideset darivanja krvi.

Posebnost ovih akcija je što su organizirane uoči dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, što je pripadnicima  Hrvatske vojske bio još jedan dodatan motiv da se odazovu darivanju krvi.

Obje akcije rezultat su uspješne dugogodišnje suradnje Hrvatske vojske s Gradskim društvom Crvenog križa Ploče i Gradskim društvom Crvenog križa Delnice.

Gs Press