Učenicima su izložene prednosti korištenja interneta te su upozoreni na opasnosti s kojima se mogu susresti, posebice prilikom korištenja društvenih mreža

Foto: PU ličko-senjska

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova „Živim život bez nasilja“, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske održala je predavanja učenicima 6. i 7. razreda osnovnih škola u Perušiću i Brinju, te uz policijsku službenicu za maloljetničku delinkvenciju i učenicima 1. i 2. razreda Srednje strukovne škole u Gospiću.

Kroz prezentacije učenike se nastojalo osvijestiti o problemima odnosno opasnostima koje sa sobom nosi razvoj i korištenje modernih informacijskih tehnologija. Ujedno je izložen i problem vršnjačkog nasilja na internetu (tzv. „cyberbullying“) uz naglasak na zakonske odredbe i kazneno pravne sankcije.

Skrenuta im je pozornost na savjesno korištenje tehnologije i poboljšanje socijalne interakcije sa vršnjacima.

Kroz predavanja učenici su upoznati i sa opasnošću od seksualnog iskorištavanja djece putem interneta, kao i posljedicama nasilja na internetu Predavanja na ovu temu nastavit će se tijekom školske godine i u drugim školama Ličko-senjske županije.

Gs Press / PULS