Na gospićkom odvojku prema A-1, na novoj poslovnoj zoni Derale, skromnom svečanošću danas je označen početak radova na još jednom resursu međunarodne korporacije Kroma d.o.o.. Kako je rekao ugledni gospićki poduzetnik Marijana Krmpotić „KROMA“ d.o.o. s ponosom objavljuje početak radova na projektu KROMA CAR WASH FACTORY u Gospiću. 

Projekt se provodi u okviru programa jačanja konkurentnosti društva ulaganjem u zelenu i digitalnu tranziciju s ciljem formiranja otpornog i kružnog gospodarstva. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europske unije putem instrumenta: Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU“. Svečanosti su nazočili župan ličko-senjski Ernest Petry, prestavnici Grada Gospića, kooperanti i izvođači radova.

Govoreći o Kroma grupi Krmpotić je naglasio činjenice kako ova korporacija djeluje u nekoliko europskih država gdje je zapažena  vrhunskom kvalitetom rada, uz zapošljavanje 40 djelatnika.

-Vrijednost ove investicije je 21,7 milijuna kuna, pri čemu su sredstva EU-a 7,5 milijuna kuna. Ovim projektom dobivamo mogučnost održavanja i pranja vozila. U narednom razdoblju planiramo otvoriti 12-15 novih radnih mjesta i vjerujem da će ovaj projekt biti poticaj za ostale poduzetnike novi zamah u razvoju nove poslovne zone, istaknuo je poduzetnik Marijan Krmpotić i posebno se zahvalio Gradu Gospiću i Ličko-senjskoj županiji na pomoći pri početku realizacije ovoga projekta.

Ovakve poduzetničke korake posebno je pohvalio župan ličko-senjski Ernest Petry.

-S Marijanom sam od početka u stalnim kontaktima i ova je inicijativa odmah prepoznata kao odličan poslovni potez koji će otvoriti nova radna mjesta. Mogu najaviti mnoštvo projekata koji će krenuti povlačenjem sredstava Europske unije. Ovo je samo jedna izvanredna inicijativa za koju vjerujem da će biti vrlo uspješna, rekao je župan Petry. Božji blagoslov za sve sudionike ovoga projekta zazvao je gospićki župnik mons. Marinko Miličević.

Gs Press