DRUŠTVENIM mrežama širi se snimka brutalnog prebijanja mladića obučenog u Djeda Božićnjaka u Slavonskom Brodu. Policija je potvrdila da je dobila dojavu o tučnjavi više ljudi nešto poslije 15 sati.

Na snimci tučnjave se vidi mladić obučen u Djeda Mraza kako leži na cesti. Kada se mladić pokušao pridići, prilazi mu drugi mladić te ga snažno udara nogom u glavu. Nakon toga udareni mladić pada bez svijesti na asfalt.

“Pijani mladić vrijeđao policiju”

Danas se ponovno oglasila policija koja u priopćenju navodi da je dojavu o tučnjavi više osoba dobila jučer oko 15:15.

“Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile”, piše policija.

Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodaju da nad njim “slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi”.

Mladić teško ozlijeđen, uhićen 24-godišnjak

U Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tučnjave, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući.

“U vezi teške tjelesne ozljede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda te nad njim traje kriminalističko istraživanje”, piše policija.

“Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj, te podnošenja odgovarajućih prijava”, pišu iz policije.

Napadač je vojnik. Oglasio se MORH

Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama, u tučnjavi je sudjelovao i pripadnik HV-a, a iz Ministarstva obrane najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili poduzimanje istrage. MORH spominje stegovni postupak ako se dokaže odgovornost pripadnika vojske.

“Ministarstvo obrane najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilnog ponašanja i izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Slavonskom Brodu.

Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH”, poručio je MORH u svom priopćenju i odgovoru na naš upit.

Na upit Hine o povezanosti današnjeg incidenta i Vojne policije čije je vozilo sinoć parkirano nedaleko slavonskobrodske policijske postaje, glasnogovornik policije je rekao da za sada taj dio ne može komentirati.

Gs Press / index.hr