Župan ličko-senjski Ernest Petry je u prostorijama Županije danas  svečano potpisan Sporazum o suradnji između Ličko-senjske županije i Sveučilišta u Zagrebu kojega je predstavljao prorektor prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.  Župan Ernest Petry: 

-Znanost je temelj svakog napretka prijeko potrebna svim sredinama pa tako i Ličko-senjskoj županiji. Cilj ovoga pojekta je osigurati neophodno znanje koje ćemo korisititi pri realizaciji projnih projekata, pogotovo u realizaciji novoga projekta, tj.  Centra  za brdsko-planinsku poljoprivredu i stočarstvo. Na ovaj način ćemo moći računati na snažan suport od strane više od  4 800 visoko-educiranih stručnjaka. Preponosan sam na ovaj pomak od kojega s pravom puno očekujemo, ne sam u poljoprivredi, već i u turizmu, drvnoj industriji i svim gospodarskim segmentima u našim strategijama razvoja, zaključio je župan Petry. U ime Sveučilišta u Zagrebu na povjerenju se zahvalio prorektor prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

Ove pomake u suradnji pozdravio je ministar branitelja Tomo Medved rekavši kako ovi Sporazumi znače daljnji napredak Ličko-senjske županije koja svake godine bilježi sve bolje gospodarske rezultate. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nije dvojila oko važnosti potpisanih Ugovora, kao i Sporazuma o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Ličko-senjske županije.

Nakon toga je ministrica poljoprivrede Marija Vučković sudjelovala  u uručenju Ugovora iz Programa ruralnog razvoja u s nekolicinom  poljoprivrednika i vlasnika OPG-a Ličko-senjske županije.

-Izdvajanja za poljoprivrednu proizvodnju u RH stalno se povećavaju. Ova županija  ima Strateški značaj u smislu poljoprivredne proizvodnje koja je jedan od jamaca  za razvoj Ličko-senjske županije u cjelini. Ovi Ugovori Programa ruralnog razvoja su na tome tragu i uvjerena sam da će uz potporu resornog  Ministarstva i Ličko-senjske županije polučiti izvrsne rezultate, zaključila  je ministrica Marija Vučković.

Gs Press