Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podiglo je 29. prosinca 2023. godine optužnicu protiv 57-godišnjeg hrvatskog državljanina. Optužnica, podignuta pred Općinskim sudom u Gospiću, odnosi se na teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti prema članku 222. stavku 4. u vezi s člankom 215. stavkom 2. i 3. Kaznenog zakona/11.

Optužnica tereti okrivljenog da je kao odgovorna osoba za organizaciju malonogometnog turnira, održanog 19. prosinca 2021. godine u Gospiću, postupio protivno zakonskim odredbama. Navodi se da je prekršio članak 64. Zakona o sportu i članak 11. stavak 8. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, jer nije osigurao liječničku pomoć na mjestu događaja.

Zbog ovog propusta, 23-godišnjem sudioniku turnira, koji je doživio iznenadne zdravstvene teškoće i izgubio svijest, nije pravovremeno pružena liječnička pomoć, što je rezultiralo smrtnim ishodom. Ovaj tragični događaj potaknuo je opsežnu istragu koja je kulminirala podizanjem optužnice protiv organizatora turnira.

Gs Press