Sportska dvorana Osnovne škole dr. Jure Turića danas je postao sportsko sjedište gdje djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach Danu sporta, a u Gospiću je zavladao sportski duh, navijanje, smijeh i radost.

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta u Gospiću počeo je u 10 sati, a na sportsko-edukativnom dan u sklopu Plazma Sportskih igara mladih sudjelovat će djeca osnovnoškolskog uzrasta koja će se natjecati u graničaru i atletici.

Telemach Dan sporta ove će godine gostovati u svim županijama u Hrvatskoj i održati ukupno 28 evenata. Najbolje ekipe i atletičari izborit će plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem srpnja u Rijeci.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi,  i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima.

Na samom otvorenju su govorili zamjenica župana Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić, predsjednica gradskog vijeća grada Gospića Ana Marija Zdunić i domaćin i ravnatelj škole Ivica Radošević.

draga djeco, čast mi je pozdraviti sve vas na ove sportske manifestacije i zahvaliti se što smo upravo jedan od 28 gradova gdje će se održati dan sporta, a pohvalit ću i naše učenike koji se bave sportom i izvan školske aktivnostima i postigli velikih uspjeha.  Čestitam našim učenicima od 1. do 4. razreda i želim vam puno uspjeha na današnjim natjecanju, naravno čestitam unaprijed i pobjednicima koji će predstavljati našu školu, naš grad i našu županiju tri dana u Rijeci.  Sretno svima, kazao je ravnatelj osnovne škole Ivica Radošević.

 

 

poštovani organizatori, draga djeco, sve vas skupa pozdravljam u ime grada Gospića. Posebna nam je čast što se jedan ovakav događaj organizira upravo u našemu gradu i sa sigurnošću mogu reći da ćemo se uvijek odazivati ovakvim pozivima.  Jako je dobro vidjeti da nam djeca već sada stvaraju ovakve dobre navike i razvijaju svijest o zdravlju.  Želim vam puno sreće, dobru zabavu, najbolji da pobjede i gradu Gospiću još puno ovakvih događaja, rekla je predsjednica gradskog vijeća grada Gospića Ana Marija Zdunić.

 

 

sve vas srdačno pozdravljam u ime Ličko-senjske županije, zahvaljujem se na ovoj predivnoj organizaciji koja promovira sport i bavljenjem sporta, dragi natjecatelji želim vam puno uspjeha i ne zaboravite na fair play igru, a najbolji neka pobjede.  Ličko-senjska županija vam stoji na raspolaganju kao i mnogim natjecateliema koji su do sada pokazali veliki uspjeh u sportu te se zahvaljujem svima, rekla nam je zamjenica župana Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić.

 

 

Gs Press