Općina Karlobag je na nedavno održanoj svečanosti u Novalji primila značajna financijska sredstva namijenjena unaprjeđenju pomorske infrastrukture. Projekti će biti realizirani kroz dva izvora financiranja – dijelom kroz Lučku upravu Senj, a dijelom direktno općini.

Za prvu fazu sanacije hotelske plaže Općina je dobila 130.000 eura, te dodatnih 450.000 eura kroz Lučku upravu Senj za izvanredno održavanje dijela luke Karlobag – III faza. Također, 250.000 eura odobreno je za izvanredno održavanje dijela luke Barić Draga II., III. i IV. fazi.

Načelnik Boris Smojver izrazio je zadovoljstvo ovim prilivom sredstava za unaprjeđenje pomorske infrastrukture.

Pomorska infrastruktura na našem području je u jako lošem stanju. Godine neulaganja dovelo je do toga da su plaže postale opasne za kupače, a u lukama se vršio samo hitni popravak oštećenja. Drago nam je da se to zadnjih nekoliko godina znatno promijenilo. Značajna financijska sredstva koja nam dodjeljuje Vlada RH kroz resorno ministarstvo daju nam mogućnost da uredimo luke i plaže. Program koji se s razlogom naziva ‘Renesansom na našoj obali’ pokazuje da se o svakoj jedinici lokalne samouprave vodi računa. Općini Karlobag je u zadnje dvije godine dodijeljeno 1,83 milijuna eura za pomorsku infrastrukturu. Uz pomoć Ličko-senjske županije, taj iznos prelazi 2 milijuna eura u zadnje dvije godine. Ne mogu dovoljno izraziti zahvalnost Vladi RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, ministru Olegu Butkoviću, državnom tajniku Josipu Bilaveru i županu Ernestu Petryu, kazao je Smojver.

Sa sredstvima koja su osigurana za Karlobag, otvaraju se novi horizonti za općinu, koja će sada moći pristupiti temeljitom uređenju i revitalizaciji svojih plaža i lučkih područja. Ova financijska injekcija, osim što će doprinijeti sigurnosti i estetici, bit će i podsticaj za lokalno gospodarstvo, privlačeći više posjetitelja i ulaganja.

Gs Press