Danas se u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću održava Olimpijski festival dječjih vrtića za Ličko-senjsku županiju na kojemu sudjeluje približno 200 djece, a isti je 19. po redu na razini Republike Hrvatske.

Organizator Festivala je Zajednica sportova Ličko-senjske županije u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, dok je domaćin ovogodišnje manifestacije Dječji vrtić Pahuljica iz Gospića. Festival su svojom nazočnošću uveličali župan ličko-senjske županije Ernest Petry, predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije koji je ujedno i član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora Milan Radošević, predstavnici Grada Gospića te odgojiteljice i odgojitelji iz dječjih vrtića, roditelji i organizatori.

Nakon službenog otvorenja “olimpijade” i podizanja olimpijske zastave koju je simbolično podignuo ličko-senjski župan Ernest Petry, zapaljenja je i olimpijska baklja od strane malih olimpijaca. Na današnjoj “olimpijadi” svoje snage odmjerit će djece predškolskih uzrasta iz 6 vrtića s područja Ličko-senjske županije: DV Carić iz Novalje, DV Tratinčica iz Brinja, DV Slapić iz Korenice, DV Travica iz Senja, DV Pahuljica iz Gospića i DV Ciciban iz Otočca. Župan se kratko obratio nazočnima i istaknuo kako su djeca budućnost naše županije i nada u bolje sutra, što nas obvezuje da zajedničkim radom stvaramo temelje za njihov daljnji razvoj i ostanak na području najljepše županije. – „Djeca su znatiželjna, vesela, iskrena, neiskvarena i upravo nas ta neiskvarenost često može podsjetiti na prave i važne vrijednosti i temelje u životu na koje mi odrasli često zaboravimo. Proglašavam ovaj Festival otvorenim!“ – rekao je župan Petry.

Gs Press