Za osam dana  – 8. lipnja 2024 – će se na Baškim Oštarijama održati  SKY BOŠT 2024 – atraktivna utrka s pogledom koja ove godine zahvaljujući prvom ličkom skyrunneru Marijanu Butorcu uključuje i atraktivnu ali iznimno tešku Skyrunning utrku od Karlobaga do Baških Oštarija.

Sky BOŠT utrku će trčati 45 trkača, 40 muškaraca i 5 žena dok je slobodnih mjesta za prijavu još samo pet. Za sada su na utrku prijavljeni trkači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Irske i Norveške a da na Velebit dolazi skyrunning elita potvrđuje i popis prijavljenih među kojima je velik broj prvaka u trkačkim sportovima i onih koji imaju ozbiljne rezultate i nebrojene uspjehe u trkačkom sportu pa i osvajačica Mount Everesta.
Osim za SKY BOŠT organizatori utrka – AK Velebit, Park prirode Velebit i Općina Karlobag  – mogu biti zadovoljni interesom i za preostale dvije utrke – obiteljskom BOŠT Familiy time utrkom dugom 7 kilometara koja još ima samo dva slobodna mjesta za prijavu a koja svoju popularnost duguje tome što na utrku možete povesti svog kućnog ljubimca, te BOŠT 4 You koja je namijenjena ozbiljnijim trkačima i koja spaja četiri atraktivna vrha u dužini od 11 kilometara.
Prijave su otvorene do popune mjesta a svoje mjesto možete osigurati na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2281

 

Gs Press