Od ranog jutra gužve na cestama prema moru, prometna u tunelu na A1

0

POJAČAN je promet na važnijim cestama u smjeru mora, prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Prometna nesreća na A1

Ovo je stanje nešto nakon osam sati, objavio je HAK:

“Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u tunelu PLASINA u smjeru Dubrovnika, vozi se jednom prometnom trakom, otežano u koloni, a povremeno se prekida promet i kroz tunel Brezik. Životinja (uočena je srna) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora OŠTROVICA i čvora VRATA (na 53. km) u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima. Mokri su i skliski kolnici mjestimice na cestama u unutrašnjosti.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče

  • pojačan je promet između čvorova Lučko i Bosiljeva u smjeru mora, povremeno se vozi u kolonama uz zastoje.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac

  • pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka kolona je oko 1 km.

Zagrebačka obilaznica (A3)

  • pojačan je promet prema naplatama Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko 4 km, a iz smjera Buzina oko 1 km.”
Gužve i kolone su od ranog jutra

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je promet između čvorova Lučko i Bosiljeva u smjeru mora i povremeno se vozi u kolonama uz zastoje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka kolona je oko 1 km.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) pojačan je promet prema naplatama Lučko, iz smjera Jankomira kolona je oko 3 kilometra, a iz smjera Buzina oko 1 kilometar.

U pomorskom i željezničkom prometu nema poteškoća.

Na cestama u unutrašnjosti kolnici su mjestimice mokri i skliski, a poslijepodne se isto očekuje i na Jadranu, osobito u Dalmaciji.

Stoga HAK podsjeća vozače da drže propisani sigurnosni razmak, osobito u koloni, izbjegavaju nagla kočenja, voze opreznije, provjere stanje guma i metlica brisača te obvezno uključe kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost.

Gs Press / index.hr