Povećanjem broja vatrogasnih intervencija ličko – senjskih vatrogasaca uslijed poplava u proteklom višegodišnjem periodu ukazala se neophodna potreba za nabavkom vatrogasnog čamca namijenjenog transportu vatrogasaca i vatrogasne opreme ali i za spašavanja ljudi, životinja i materijalne imovine na unutarnjim vodama kao i na poplavom ugroženim područjima.

Operativno – tehnički stožer Hrvatske vatrogasne zajednice na sjednici održanoj 8. travnja 2015. u Gospiću usvojio je prijedloge potreba županijskih vatrogasnih zapovjednika za nabavku vatrogasnih spasilačkih čamaca za najugroženije županije Republike Hrvatske.

Među osam županijskih vatrogasnih zajednica je i Vatrogasna zajednica Ličko – senjske županije čiji predstavnici su u Vatrogasnom centru Karlovac, 20. listopada 2016. preuzeli na korištenje dodijeljeni vatrogasni spasilački čamac za potrebe provedbe spasilačko – operativnih zadaća na vodi na području Ličko – senjske županije i Republike Hrvatske kojeg je za spomenute potrebe nabavila Hrvatska vatrogasna zajednica.

Radi se o čamcu prikladnom za unutarnju plovidbu, dizajniranom da podnese opterećenja do 1700 kg, uz stabilitet i u slučajevima preplavljivanja. Čamci su dužine 6 metara i širine 2 metra, s kapacitetom prijevoza minimalno 8 osoba i voditelja čamca.

Čamce su isporučili Brodosplit Holding d.o.o. i tvrtka Flammifer d.o.o. iz Ozlja.

Gs Press / VZŽ LS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.