Morski pas ženi odgrizao ruku i nogu

0

NA EGIPATSKOJ plaži Sahl Hasheesh pored Sharm El Sheikha morski pas je napao i usmrtio 68-godišnju austrijsku državljanku pred očima drugih kupača.

Prema izvješćima lokalnih medija, žena je plivala kada ju je napao morski pas. Počela je vikati, a voda oko nje je postala crvena. Odgrizao joj je ruku i nogu, ali je uspjela doći do obale. Iako su mnogi kupači promatrali što se događalo, nitko se nije usudio skočiti u vodu i pomoći joj.

Žena je preminula u vozilu hitne pomoći, vjerojatno od srčanog udara zbog ekstremnog šoka i bolova. Vlasti su zatvorile plažu na tri dana.

Ronilac: Turisti bacaju hranu, to ga je privuklo

Ronilac Radenko Čalić, koji trenutno boravi u egipatskom ljetovalištu gdje je žena preminula, kaže kako bi moglo biti riječ o morskom psu tigru.

“Budući da je morski pas ženi odgrizao ruku i nogu, prema stupnju ozljeda možemo pretpostaviti da je riječ o maku ili tigrastom psu. Prevezli su je u bolnicu, ali je ubrzo umrla”, kazao je Radenko, prenosi Blic, te dodaje kako se incident dogodio sinoć oko 19 sati u dijelu mora gdje je kupanje inače zabranjeno.

“Turisti bacaju hranu koja privlači predatore i s razlogom je zabranjena. Nedavno su se u ovim vodama pojavile velike tune koje love ribari. Pretpostavlja se da su tada ribari čistili ulovljenu ribu i bacali utrobu u vodu i to je privuklo morskog psa”, kaže.

Gs Press / index.hr