U sportskoj dvorani Osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću, 26. ožujka, održat će se Telemach Dan sporta, dio Plazma Sportskih igara mladih, gdje će mladi sportaši imati priliku pokazati svoje vještine u graničaru i atletici. Natjecanje počinje u 9 sati i pruža priliku najboljim ekipama i trkačima da se plasiraju na državnu završnicu u Rijeci krajem srpnja. Sudionici koji ostvare plasman na državnoj razini doživjet će tri dana besplatnog kupanja, igre i druženja s vršnjacima iz cijele Hrvatske, čime se promiče sportski duh i zajedništvo.

Osim natjecateljskog aspekta, Plazma Sportske igre mladih veliki su zagovornik tolerancije, inkluzije i fair playa, te od ove godine uvode i posebnu nagradu za najbolju navijačku ekipu, ističući važnost pozitivnog navijanja i sportskog ponašanja.

Ovaj projekt omogućava osnovnoškolcima i srednjoškolcima da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u raznim sportskim disciplinama, uključujući mali nogomet, nogomet, rukomet, uličnu košarku, odbojku na pijesku, odbojku, šah, stolni tenis i tenis. Prijave su otvorene za sve zainteresirane, bez obzira na sportsko iskustvo, promičući zdrav način života i društveno povezivanje.

Plazma Sportske igre mladih predstavljaju najveću sportsko amatersku manifestaciju u Europi, s očekivanim brojem od preko 110.000 djece i mladih sudionika samo u Hrvatskoj ove godine, čime se nastavlja tradicija promicanja sporta i mladosti na najljepši mogući način.

Gs Press