Kako bi neželjene posljedice eliminirali ili barem smanjili na minimalan broj, pozivamo građane koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece, dok građane koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva pozivamo da ih dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije

Foto: PGP Korenica

Jučer su policijski službenici Postaje granične policije Korenica u Udbini na Trgu Svete Lucije informirali građane o akciji „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem kako bi potakli građane da iz svojih domova izbace ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno i kako bi stvorili sigurniju budućnost u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru.

Za vrijeme provođenja akcije, građanin je dragovoljno predao 227 komada raznog streljiva, poluautomatsku pušku, tromblonski nastavak za poluautomatsku pušku i 4 spremnika za automatsku pušku, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / PULS