Na Ličkom Osiku danas je otvoren ured Hrvatske pošte koji je bio zatvoren više od deset godina, što je izazivalo nezadovoljstvo lokalnog stanovništva. Lički Osik, naselje s preko dvije tisuće stanovnika, suočavalo se s nedostatkom poštanskog ureda, prisiljavajući građane da putuju gotovo deset kilometara do Gospića kako bi platili račune ili preuzeli poštu.

Na svečanom otvorenju ovog ureda, župan Ernest Petry i predstavnici Hrvatske pošte zajedno su prisustvovali. Župan Petry je istaknuo zahvalnost Upravi Hrvatske pošte što je nakon deset godina odlučila ponovno ulagati i otvoriti ured na području Ličkog Osika. Župan Petry naglašava važnost ovog koraka u poboljšanju životnog standarda stanovnika ovog naselja.

– Žitelji Ličkog Osika dosad su morali po pitanu poštanskih usluga kao i za svaki račun koji žele platiti putovati u desetak km udaljen Gospić, što je zasigurno svima otežavalo život. Vlada RH kao i Županija na čijem sam čelu zadnje tri godine intenzivno ulaže u Lički Osik. U tijeku je energetska obnova 32 stambene zgrade, nažalost prije toga gotovo se ništa nije događalo u ovome naselju.

Moram spomenuti i priče oko bankomata, jer su pojedini mediji to drugačije protumačili, treba uzeti u obzir da su žitelji Ličkog Osika bili primorani ići za Gospić kako bi podignuli 10, 20 EUR svog novca i time se izlagali dodatnom trošku putovanja. Stanovnici velikih gradova tome se čude jer iza svakog ugla imaju bankomat, dok u ovakvim mjestima to nije slučaj, odnosno najbliži bankomat je 10 kilometara udaljen, zaključuje župan Petry.

Županove tvrdnje potvrđuju i žitelji Ličkog Osika, koji su prilikom izjave za medije ispred ureda iskoristili priliku i čestitali županu što je detektirao njihove goruće probleme i dao sve od sebe da ih čim prije riješi, naročito starije stanovništvo koje niti nema vozačku dozvolu, a koji ističu kako su uvijek morali moliti prijatelje i susjede da ih odvezu do Gospića kako bi podigli mirovinu i platili svoje komunalne račune što odsad pa nadalje neće biti slučaj.

Očekuje se da će otvaranje poštanskog ureda doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika Ličkog Osika te olakšati njihove svakodnevne obveze. Otvorenje ovog poštanskog ureda predstavlja pozitivan korak prema poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva te pokazuje da se uz zajedničke napore lokalnih i nacionalnih institucija može postići pozitivan ishod za zajednicu.

Gs Press