Karlobag u sljedeću sezonu ulazi s novouređenom gradskom plažom

0

Karlobag je u zadnjih nekoliko godina postao veliko gradilište. O tome govore i nova znatna ulaganja u luku Karlobag odnosno u karlobašku rivu. Trenutno se uređuje i trg Giardin gdje će se nalaziti ribarski muzej na otvorenom. Uz ove projekte provodi se i obnova gradske plaže na kojoj zadnjih dva mjeseca traju radovi. Prije nekoliko dana gradilište gradske plaže obišli su župan ličko-senjski Ernest Petry i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver sa suradnicima.

Uređenje plaže se realizira sredstvima Općine Karlobag uz financijsku pomoć Ličko-senjske županije, kao i sredstvima resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Plaža je već desetljećima bila u derutnom i zapuštenom stanju, čak i opasna za korištenje, dok bi u iduća dva mjeseca trebala dobiti novo ruho.

Načelnik Općine Karlobag Boris Smojver ističe kako je ukupna vrijednost projekta preko 1,6 milijuna kuna.

-Osim sanacije starih kabina po kojima je gradska stoljetna plaža poznata izvršit će se i sanacija podesta ugostiteljskog objekta te će se po prvi put omogućiti pristup invalidnim osobama, kako na samu plažu, tako i na more, ugradnjom tzv. aqualiftera, kazao je Smojver.

Župan Petry također je izrazio zadovoljstvo trenutnom dinamikom radova.

-Gradska plaža treba renoviranje, a uređenu plažu trebaju žitelji Karlobaga, kao i brojni turisti. Na plaži će biti ugrađen i lift za invalidne osobe kako bi se invalidnim osobama u kolicima omogućio lakši ulazak i izlazak iz mora. Ova je plaža jedan od simbola Karlobaga, a prema ranije zatečenom stanju obnova je bila neophodna, kazao je Petry.

Uređenje gradske plaže u Karlobagu svakako će biti važno i u turističkom smislu jer je ovaj dio karlobaškog akvatorija oduvijek slovio kao područje s besprijekorno čistim morem.

GsPress