Tvrtka JEDRO DS INNOVATION d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu kupila je građevinsku parcelu u Zoni poslovnih namjena „Smiljansko polje“, a Odlukom Gradskog vijeća ova tvrtka izabrana je za najpovoljnijeg ponuditelja.

Gradonačelnik Grada Gospića sklopio je s direktorom tvrtke  JEDRO DS INNOVATION d.o.o Aleksandrom Devčićem Ugovor o kupoprodaji nekretnine, odnosno građevinske parcele u Zoni poslovnih namjena “Smiljansko polje“.

Kupac, društvo JEDRO DS INNOVATION d.o.o. na ovoj će parceli u narednom razdoblju od maksimalno pet godina izgraditi tvornicu od 2 100 m2 natkrivenog proizvodnog, ali i skladišnog prostora za sirovinu i gotove proizvode litijevog monohidrata – sirovine koja se koristi za punjenje baterija za električna vozila. Industrija je to koja je budućnost, obzirom da je veliki naglasak na smanjenju emisije stakleničkih plinova, a posebice ugljik dioksida tj. CO2.

Ugovor o kupoprodaji s direktorom tvrtke  JEDRO DS INNOVATION d.o.o Aleksandrom Devčićem potpisao je u ime Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević.

Ovom prigodom gradonačelnik je zahvalio tvrtki Jedro na ukazanom povjerenju prema Gradu Gospiću te je ujedno iskazao iznimno zadovoljstvo ovim proizvodnim pogonom kao nužnim i iznimno potrebnim na našem području. Također, istaknuo je kako je ovo već šesta takva investicija u njegovom mandatu. HAK, Plastruktor, Trgovački centar Stop Shop, Energana koja uspješno  posluje u Zoni poslovnih namjena, a tvrtki Buco sport d.o.o. koja će u Zoni poslovnih namjena obavljati djelatnost proizvodnje proizvoda od plastike i proizvodnje sportske opreme  za igrališta, proteklog mjeseca izdana je građevinska dozvola za početak radova. Kako je istaknuo gradonačelnik Karlo Starčević  sve navedeno znak je da se u Gospiću radi i da investitori imaju povjerenje prema Gradu Gospiću te vodstvu i upravi Grada. Aleksandar Devčić zahvalio je gradonačelniku na uspješnoj, brzoj i kvalitetnoj suradnji s gradskim stručnim službama s nadom da će se takva iznimna i produktivna suradnja nastaviti i u narednim koracima praćenja ove investicije vrijedne više od 7 milijuna eura, kojom tvrtka JEDRO DS INNOVATION d.o.o planira zaposliti između 50 i 70 zaposlenika.

Gs Press / grad Gospić