Zahvaljujemo građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer i izbace iz svojih domova ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno

Foto: Ilustracija

Kako bi podigli svijest građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima, te potakli građane na dragovoljnu predaju oružja, u subotu je u Korenici, na Trgu Sv. Jurja provedena preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i o preventivnoj akciji „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova već dugi niz godina, a s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog i nedozvoljenog oružja, te minsko-eksplozivnih sredstava.

Tijekom akcije predano je 2458 komada raznog streljiva i jedna ručna bomba, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu  izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Dvojica građana su tijekom vikenda na području Otočca i Gospića predali 155 komada raznog streljiva, tri protupješačke mine i dva spremnika za automatsku pušku.
Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Skrećemo pozornost građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom bez bojazni za moguće sankcije prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Gs Press / PULS