Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

Foto: Ilustracija

U tom periodu utvrđena su 44 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 11. svibnja 2024. godine u Korenici kod 54-godišnjeg državljanina Srbije (1,87 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 114,3 km/h izmjerena je jučer, 12. svibnja 2024. godine na dionici državne ceste broj 8, između Karlobaga i Barić Drage, gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h, kada je 50-godišnji slovački državljanin upravljao motociklom. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 660 eura, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Gs Press / PULS