Na današnjim unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici koji su se održavali na svim lokalnim razinama, Ličko-senjska organizacija dobila je novog predsjednika i to u imenu aktualnog župana, Ernesta Petryja.

„Drage stranačke prijateljice i prijatelji, poštovane članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije, od srca vam zahvaljujem na ukazanom povjerenju na izborima za predsjednika ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije.

Jamčim vam kako ću ovu dužnost opravdati kontinuiranim radom, nesebičnim angažmanom i svim potrebnim aktivnostima, kako onima vezanima za stranku tako i onima koje mi pripadaju prema ulozi župana Ličko-senjske županije.

U proteklom, iznimno složenom i turbulentnom razdoblju, zajedno smo pokazali našu snagu i nepokolebljivost, što su prepoznali članice, članovi te simpatizeri stranke, kao i većina stanovnika Ličko-senjske županije. Stoga, očekujem i vašu pomoć i podršku te vam se unaprijed zahvaljujemna tome!

Posebne riječi zahvale, upućujem dosadašnjem predsjedniku ŽO HDZ-a LSŽ, Marijanu Kustiću na uspješnom vođenju stranke s kojim sam surađivao kao tajnik županijske organizacije.

Snagom zajedništva i postavljenih nam ciljeva tu suradnju nastavljamo i dalje jer je Marijan Kustić  predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije kao i potpredsjednik županijske organizacije HDZ-a. Iskrene čestitke upućujem i svim danas izabranim dužnosnicima Hrvatske demokratske zajednice kako na županijskoj tako i na gradskim i općinskim razinama. Ovu časnu i odgovornu dužnost želim obavljati u zajedništvu na temeljima koje nam je postavio prvi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjo Tuđman. A uz pomoć Vlade RH i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića gradimo snagom zajedništva bolju, razvijeniju i prosperitetniju Ličko-senjsku županiju!” kazao je novi predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije – Ernest Petry, mag. iur. univ. spec. oec. – MBA.

Gs Press