U Kabinetu župana Ličko-senjske županije Ernesta Petrya održana je svečanost koja je okupila gradonačelnike Senja i Novalje, Juricu Tomljanovića i Ivana Dabu, te načelnika Općine Brinje Zlatka Fumića, kao i ravnateljice Strukovne škole i Gimnazije Gospić, Barbaru Tomljenović Jurković i Anelu Serdar Pašalić.

Svečanosti je nazočio i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Luka Balen, koji je uručio odluke vrijedne gotovo 4 milijuna eura korisnicima među kojima su se našli Općina Brinje, te gradovi Senj i Novalja, kao i sama Ličko-senjska županija, točnije dvije gospićke škole.

Ličko-senjski župan Ernest Petry istaknuo je važnost ulaganja u energetsku učinkovitost, kao i značaj održivog razvoja.

-Čast mi je da su danas s nama ovdje predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj današnjeg sastanka je uručenje odluka o sufinanciranju projekata koji se odnose na energetsku učinkovitost na području tri grada, i četvrti je grad Gospić, odnosno škola – Strukovne i Gimnazije Gospić. Vrijednost danas uručenih ugovora je oko 4 milijuna eura, kazao je župan Petry.

Značajna financijska sredstva odobrena su za projekte energetske obnove koja obuhvaćaju sportske dvorane u Senju i Novalji, sportsko-rekreacijski kompleks u Brinju, te značajne investicije za obnovu školskih zgrada u Gospiću, gdje će najveća suma, oko dva milijuna eura, biti uložena u Strukovnu školu i Gimnaziju. Ravnatelji škola u Gospiću, Barbara Tomljenović Jurković i Anele Serdar Pašalić, posebno su naglasili značaj ovih projekata za obrazovni sektor, ističući kako će obnova školskih objekata pružiti bolje uvjete za učenike i osoblje. Posebna zahvala od svih sudionika sastanka je upućena županu Petryu te županiji za podršku i prepoznavanje ovih projekata kao ključnih za razvoj zajednice.

Gs Press