U razdoblju od 3. do 4. svibnja s parkirališta u gradskoj četvrti Švarča u Karlovcu nepoznati počinitelj otuđio je otključani osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka u kojem se nalazio ključ vozila. Otuđeno vozilo pronađeno je 4. svibnja na području Policijske uprave ličko-senjske u mjestu Kompolje, te je provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Otočac utvrđena osnova sumnje da su 30-godišnjak, 20-godišnjak i maloljetnik (svi s područja Karlovca) počinili kazneno djelo krađe.

Sumnjiče se da su s 3. na 4. svibnja s parkirališta u gradskoj četvrti Švarča u Karlovcu otuđili otključani osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka u kojem se nalazio ključ vozila s kojim su se dovezli do mjesta Kompolje gdje su ga ostavili, a potom su iz dvorišta obiteljske kuće otuđili otključani osobni automobil gospićke registracijske oznake u vlasništvu 53-godišnjakinje u kojem se u kontakt bravici nalazio ključ. Oni su uhićeni, dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske te će protiv njih biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Vlasnicima vozila sa ciljem samozaštite policija preporuča:

  • zaključajte vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva
  • parkirajte u garaže ili slične zatvorene prostore ukoliko postoji ta mogućnost
  • zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima
  • ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora ili na drugim dostupnim mjestima
  • u slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijestite policiju na broj 192.

Ujedno, skrećemo pozornost vozačima da sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čl. 88., prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.). Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 300 kuna.

Gs Press / PULS