Pod predsjedanjem  Nade Marjanović održana je danas u Gradskoj vijećnici Grada Gospića treća po redu sjednica Županijske skupštine. Vijećnici su raspravljali o 29 točaka Dnevnoga reda i pet dopuna. Aktualni sat bio je iznimno kratak, uz svega dva pitanje vijećnika SDP-a. Tomislava Zrinskog zanimalo je zbog čega se Ličko-senjska županija još uvijek nalazi među tri županije koje nemaju sklonište za napuštene životinje. Odgovor na ovo pitanje dala je zamjenica župana Renata Hodak.

-U suradnji s udrugama za zaštitu životinja župan je u traženju mogućnosti kako bi se azil za napuštene životinje u što kraćem vremenu stavio u funkciju i na taj način poštivala zakonska obveza. Do kraja godine održat će se radni sastanak s takvim udrugama kako bi se pronašlo najpovoljnije rješenje, rekla je R. Hodak, na što je Zrinski podsjetio kako je do konca 2018. godine obveza da bi se sklonište za životinje stavilo u funkciju. Nikola Maras postavio je pitanje županu dr. Darku Milinoviću o situaciji u OŠ „Zrinskih i Frankopana“ u Otočcu. Maras je pojasnio kako je riječ o II. b razredu koji je ostao bez učiteljice, na što su roditelji tražili sastanak s ravnateljicom. Odgovorio je župan D. Milinović.

-Djelomično sam upoznat  sa situacijom u toj školi. Zato smo htjeli da se neka pitanja ona  dostave u pismenom obliku kako bismo se mogli pripremiti za odgovor i doznati detalje. Ne znam detalje ove problematike, a sve to pokazuje zašto smo uveli praksu da se na neka pitanja  traži pismeni odgovor. Roditelji djece iz toga razreda nisu zatražili sastanak kod mene, a nastava je organizirana jer je, koliko sam čuo, nađena zamjena za razrednicu koja je na bolovanju, odgovorio je župan na što je Maras zamolio detaljnu analizu stanja, pogotovo zato što je dijelom riječ i o Branislavu Šutiću i Vlatki Ružić koji su, kako je rekao, medijski eksponiranim osobama. Maras je također ustvrdio kako je ovdje riječ o političkom kadroviranju koje u toj školi navodno traje od 2000. godine!?!

Nakon Aktualnog sata doneseno je nekoliko odluka, poput one  o izvršenju županijskog proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, a zatim je donosen zaključak o radu Turističke zajednice ličko-senjske županije u 2016.  Na Dnevnom redu se našlo i  Rješenje o razrješenju i imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste. Zbog brojnih obveza danas je svečanu prisegu dao i član Županijske skupštine Mario Kustić. Prihvaćeno je i  izvješće o poslovanju gospodarskih subjekata s područja županije u 2016., kao i dopuna plana o  županijskim koncesijama za razdoblje od 2017. do 2020. godine. Među  dodacima Dnevnoga reda bilo je i glasanje o novom načelniku Policijske uprave ličko-senjske. Iako je novi načelnik Josip Biljan već i službeno preuzeo tu funkciju i postavljen je od strane MUP-a RH, članovi Županijske skupštine danas su ga i formalno potvrdili za tu dužnost.

M.S./N.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.