Na današnjoj skupštini Ličko-senjske županije većinom glasova donijet je proračun Ličko-senjske županije za 2020. godinu. Ovo je prvi županijski proračun u Hrvatskoj koji je donijet te očito da za to postoje i dobri razlozi. Županija je iz svojih vlastitih prihoda osigurala više od 2 milijuna kuna za nove projekte. Zanimljivo je da su vijećnici Karla Starčevića i ovaj put htjeli opstruirati proračun i izazvati krizu jer nisu podržali proračun. Očito da za HSP vrijede dvostruki kriteriji, ali današnja skupština im je ponovno “podrezala krila” i dokazala da su njihove želje o destabilizaciji županije u debeloj manjini.

Novi programi

Novi programi koji će biti obuhvaćeni proračunom su pomoć gradovima i općinama 800 tisuća kuna, projekt centra za gospodarenje otpadom 665 tisuća kuna, socijalna pomoć stanovništvu 100 tisuća kuna, programske pomoći u zdravstvu  i kulturi 100 tisuća kuna, za sport dodatnih 100 tisuća,      obilježavanje značajnijih  događanja 100 tisuća kuna, te su se po prvi put u proračunu našla sredstva za albansku nacionalnu manjinu u iznosu od 20 tisuća kuna. Za mljekarstvo na području općine Brinje osigurano je 300 tisuća kuna.

Unatoč smanjenju prihoda poreznom reformom osigurana dodatna sredstva za razvoj

Karakteristika proračuna je da su smanjena izdvajanja za zaposlene u visini od 1.3 milijuna kuna, te su smanjeni materijalni rashodi za 400 tisuća kuna i pričuva za 430 tisuća. Budući da je županija novom poreznom reformnom izgubila preko milijun kuna ovo je svakako dokaz da se racionalnim upravljanjem može planirati razvoj županije kroz županijski proračun.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.