Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović jučer i danas je održao nekoliko važnih radnih sastanaka i dogovora. Pođimo redom.

Župan je održao sastanak sa  Dijanom Katicom, predsjednicom Uprave Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”.  Sastanku su,  uz županove najbliže suradnike, nazočili  i direktor  Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan  Radošević te  direktorica  Turističke zajednice Grada Gospića Maja  Strilić. Razgovaralo se o nekoliko projekata vezanih za međusobnu suradnju kao što su “Suncokret ruralnog turizma”, događanje koje objedinjuje nacionalno ocjenjivanje ruralnih destinacija koje za cilj ima očuvati i održivo koristiti hrvatsku tradiciju te osvijestiti baštinu hrvatskih ruralnih područja, a sve s ciljem promoviranja  tradicijskih sadržaja i na ovaj način povezati najznačajnije  projekte, proizvođače i pružatelje usluga u cilju promocije i unapređenja turizma.

Novi turistički sadržaji

Razgovaralo  se i o mogućnosti kandidiranja međunarodnih i nacionalnih turističkih kulturnih ruta s područja županije, zatim o 4. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu i B2B-Eko Etno Trade Show koji će se održati u svibnju 2018. godine. Bilo je govora i o mnogim razvojnim turističkim projektima koje provode Turistička zajednica Ličko-senjske županije i Grada Gospića. Istaknuto je kako Ličko-senjska županija  aktivno potiče i razvija svoj turizam kroz brojne realizirane projekte i projekte u pripremi o čemu svjedoče i brojne nagrade od kojih je  Maja Strilić, direktorica Turističke zajednice Grada Gospića iz proteklih nekoliko godina izdvojila:

-Grad Gospić najljepši trg kontinentalne Hrvatske

-3. mjesto za Park Kolakovac u Gospiću

-3. mjesto za atrakciju godine Rizvan city Rizvanuša

-1. mjesto MC Nikola Tesla Smiljan

-Gospić -Smiljan MC Nikola Tesla  svrstan među 5 najboljih destinacija u ovogodišnjem finalu    izbora za hrvatsku Europsku destinaciju izvrsnosti EDEN (Europska destinacija izvrsnosti) 2016., 2017. na temu kulturni turizam.

-Najljepša okućnica na selu također je otišla u našu županiju , odnosno u Mušaluk

-Najbolji turistički djelatnik 2016. godine.

Svi nazočni zaključili su kako je od izuzetne važnosti poticanje, očuvanje, unapređivanje i promicanje svih postojećih turističkih resursa i potencijala Ličko-senjske županije.

Ulaganja koja će promijeniti ovaj dio Hrvatske

Župan Milinović se sastao i sa Zdravkom Cukon, direktoricom Regije Istra – Rijeka – Lika  Privredne banke Zagreb d.d. i suradnicima, dakle  poslovne banke Ličko-senjske županije te  razgovarao o unapređenju poslovne suradnje.

Župan Milinović je održao  sastanak s predstavnicima HEP-a Zagreb na temu HE „Kosinj 2“.

Također je primio direktora tvrtke „Sole commerce“ d.o.o.  s kojima je razgovarao o mogućnosti poslovne suradnje sa mnogim subjektima Ličko-senjske županije.

Pomorska linija Pag-Karlobag

Održan je i sastanak s gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem i zamjenikom gradonačelnika Davorom Fabijanićem na temu mogućnosti uspostave međužupanijske pomorske linije Pag-Karlobag.

Budući su ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta od životne važnosti za Ličko-senjsku županiju, župan Milinović  je održao sastanak s  Upravom  tvrtke „Elicom“ d.o.o.  koja je najavila  ulaganja na području Ličko-senjske županije.

Gs Press / L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.