Tradicionalni Božićni domjenak Ličko-senjske županije okupio je danas u holu Kulturno-informativnog centra Gospić članove Županijske skupštine, predstavnike svih političkih stranaka, ravnatelje i direktore poduzeća i ustanova, predstavnike brojnih udruga, Hrvatske vojske i policije. U uvodnom dijelu nazočnima se obratio predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić rekavši kako je ova godina u smislu suradnje i međusobnog odnosa sudionika političke scene bila pomalo turbulentna, ali su svi dionici tih zbivanja „zbili redove“ i realizirali mnoštvo zadaća koje su se pred njima našle.

Veseli me što se nikada do sad na jednom ovakvom domjenku nije skupio ovoliki broj ljudi. U sportskom i političkom smislu volim naglašavati da nas nema puno pa nam je zato zajedništvo od vitalnog značenja za rad i napredak. Ova je godina povremeno bila turbulentna upravo u smislu suradnje, ali smo uspjeli prebroditi sve razlike. To se najbolje vidi po tome što uspješno radimo u interesu građana Ličko-senjske županije. Zato uvijek apeliran na sve nas da se i dalje držimo skupa jer je to jedini jamac našeg daljnjeg napretka, naglasio je Marijan Kustić. Na zajedništvo je pozvao i župan Darko Milinović.

Snaga ove županije je spoj Like, obale i otoka. Volim reći da imamo najljepšu županiju povezanu našim zajedničkim interesima da svi građani žive bolje. Imao sam čast biti jučer na predbožićnom domjenku kod oca biskupa. Njegove riječi su nam svima dale snagu, ali i razloge za brigu jer smo čuli podatak da je lani u našoj  županiji umro 1201 stanovnik, dok  je svega 683 krštenih beba. Ukupno gledano to su ključni problemi koje trebamo rješavati. Ovih dana se stvaraju političke napetosti u svezi predsjedničkih izbora,  ali kada sve to prođe moramo biti zajedno i učiniti sve kako bi se kako bi se smanjile te crne brojke. Danas ovdje svjedočimo zajedništvo i ovo okupljanje potvrđuje snagu ove županije. Ovdje su zajedno svi načelnici Općina, svi gradonačelnici. To je dokaz da smo u konačnici svi jedna velika obitelj, i oni s lijeva i zdesna. Kako bismo uljepšali blagdane i život najugroženijim građanima u našem smo Proračunu osigurali 100 tisuća kuna za socijalno osjetljive, 500 tisuća kuna za njihov ogrijev, 200 tisuća kuna za udruge koje se bave socijalnom politikom… Po prvi puta smo izdvojilio sredstva u iznosu od 800 tisuća kuna onim općinama koje  imaju financijskih problema, pa će se na ovaj način u 2020. godini za socijalne programe uložiti oko 2 milijuna kuna, istaknuo je župan Milinović.

U kulturno-umjetničkom dijelu ovoga okupljanja  nastupili su  Gradski zbor „Vila Velebita“ iz Gospića i Ženska klapa „Senjkinje“. Božji blagoslov na sve nazočne i na sve ljude dobre volje zazvao je biskup gospićko-senjski mons. Zdeno Križić.

Gs Press / M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.