U Kabinetu župana ličko-senjskog Darka Milinovića upriličeno je danas potpisivanje Ugovora o financiranju Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti HGSS-a Stanice Gospić u 2020. godini te Ugovora o financiranju programskih aktivnosti Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije u 2020. godini i Ugovora o financiranju vatrogasnih intervencija u 2020. godini.

Ugovore su potpisali župan Darko Milinović, pročelnik HGSS-a Stanice Gospić Josip Brozičević i predsjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Milan Jurković, uz nazočnost županijskog vatrogasnog zapovjednika Hrvoja Ostovića. Govoreći o važnosti ovih službi župan Milinović istaknuo je neke važne detalje.

-Još jednom se želim zahvaliti vama koji ne gledate na doba dana ili vremenske uvjete nego spremno priskačete u pomoć gdje god je to potrebno. Lani smo za vatrogastvo izdvojili 330 tisuća kuna. Stabiliziranjem županijskog proračuna i sve većim potrebama izdvajanja  za vatrogastvo u 2020. godini povećali smo na 475 tisuća kuna. Za hitne intervencije smo sa tisuću kuna povećali na 75 tisuća kuna.

HGSS uskače u svim hitnim intervencijama i spašavate ljudske živote i imovinu. Vama također dugujemo veliku zahvalnost na svemu što radite pa ste tako vi uz vatrogasce ponos ove Županije. Svima vama želim što manje posla na terenu. Kao i vatrogascima, i vama smo povećali sredstva za narednu godinu i ona će iznositi 100 tisuća kuna. Iako je za vas prošla godina u financijskom smislu bila slaba, vi ste ipak učinili sve što se od vas tražilo, „slomili ste“ sve izazove, spasili mnoge ljudske živote i imovinu, rekao je župan Milinović uoči potpisivanja Ugovora o financiranju Programa javnih potreba.

Vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović je u riječima zahvale istaknuo stalnu potporu koju vatrogasci  dobivaju od Ličko-senjske županije.

-Ovo je zapravo najbolji priimjer kako bi trebao funkcionirati sustav međusobnih odnosa vatrogasaca i jedinica lokalne samouprave i nadležnih tijela. U ime 1500 vatrogasaca iz naše županije još jednom vam se iskreno zahvaljujem. Vatrogastvo je živo tijelo koje se stalno razvija i danas po prvi puta u povijesti ove županije mogu reći kako je naša krovna organizacija to u pravom smislu te riječi jer nas prati u svim našim potrebama i problemima. Još jednom zahvaljujem u ime svih vatrogasaca, rekao je Hrvoje Ostović. Riječi zahvale uputili su i predsjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Milan Jurković i pročelnik HGSS-a Stanice Gospić Josip Brozičević.

Gs Press M.S./N. M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.