Povodom ponovnog širenja epidemije COVID-19 u Hrvatskoj danas je u Gospiću pod predsjedanjem Vice Nekića održana još jedna sjednica županijskog Stožera civilne zaštite. Nekić je u uvodnom dijelu naglasio kako je danas 67. dan kako na ovome području nema novo oboljelih građana. Ovaj Stožer je redovno aktivan, a danas je na sjednici riješio neka pitanja i nedoumice o kojima je elaborirao župan Darko Milinović.

Trenutno imamo četiri aktivna slučaja samoizolacije. Iz Gospića je na proteklom tenis-turniru u Zadru boravilo više od 20-ak građana. Sve te ljude smo osobno kontaktirali, a za njih troje  je predložena mjera samoizolacije, kao i jednom povratniku iz Srbije. Zato još jednom pozivam sve građane koji su na bilo koji način mogli biti u dodiru sa zaraženim osobama da se jave na broj dežurnog epidemiologa 091/ 504-4917. U Gospiću se nalazi punkt za uzimanje briseva u šatoru pored ambulante brisevi se mogu uzimati za sve turiste i građane iz cijele Like. Senj i Novalja imaju svoje ambulante za te zadaće. Naš Stožer je donio odluku da će se od danas zabraniti posjete u Općoj bolnici Gospić i svim Domovima za starije i nemoćne u Lici. Posvuda, a osobito s područja Vrhovina i Udbine, zbog povećanog intenziteta dolaska građana iz Srbije gdje je korona-virus uzeo maha. Naš Stožer je Općoj bolnici Gospić danas uputio preporuku da se jedan dio bolnice opet uspostavi za rad  i liječenje osoba kojima će biti potrebna hospitalizacija zbog eventualne zaraze koronavirusom, iznio je zaključke župan Darko Milinović te naglasio kako su stavljeni u funkciju svi resursi potrebni za djelovanje u okolnostima nastavka širenja pandemije.

Ne dešava se ništa dramatično, ali moramo biti spremni u slučaju ponovnog širenja COVID-19 na području Ličko-senjske županije, prvenstveno zbog velikih turističkih destinacija, rekao je novinarima  župan Milinović.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.