S ciljem doprinosa rješavanja problema  zbog dugotrajnog štrajka u osnovnim i srednjim školama župan Darko Milinović održao je danas u dvorani gospićkog KIC-a sastanak s ravnateljima tih škola, nastavnicima, kao i predsjednicima i članovima školskih odbora i roditeljima.

Roditelji pozvali prosvjetare na održavanje nastave

Sastanku je nazočilo oko 150 ljudi, a čini se kako su najrevniji roditelji oni koji bi svakako htjeli da se nastava počne održavati.

-Ono s čime su roditelji nezadovoljni jest činjenica da djeca ne idu u školu, da je jedan od mehanizama nadoknada nastave subotom Ustavni pravo djece na obrazovanje treba nam biti na prvom mjestu. Samo deset propuštenih radnih dana Županiju košta 575 tisuća kuna. Zato sam sazvao ovaj sastanak da napravimo iskorak u rješavanju ove problematike, da omogućimo djeci ustavno pravo na obrazovanje i stjecanje znanja. Djeca danas ne ostvaruju to pravo. Vjerujem da je Vlada RH napravila koliko je mogla pa se nadam da ćemo u ovoj županiji narednoga tjedna uspjeti organizirati nastavu. Sada će polugodište, a dio učenika moraju se pripremati za maturu. Danas smo od mnogih roditelja čuli kako oni podržavaju nastavnike u cilju poboljšanja materijalnih prava, ali ne na način da djeca nemaju nastave, kazao je Milinović.

Na skupu je iznesen prijedlog roditelja da se nastavi sa nastavom, a subotom da se štrajka u Zagrebu.

Milinović: “Po meni, Vlada je krenula u rješavanje problema u školstvu, i ako to netko ne vidi, to je samo iz politikanskih razloga”

Milinović je u završnom obraćanju pozvao roditelje i sindikaliste, te kako je rekao ravnatelje-poslodavce da poduzmu sve kako bi u ličko-senjskoj županiji došlo do održavanja nastave.

-Nitko ne može reći da Vlada RH nije ušla u proces rješavanja problema u obrazovnom sustavu, i ako to netko neće da vidi, to je samo iz politikanskih razloga, zaključio je Milinović.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.