Redovna konferencija županijskog Stožera cicilne zaštite održana danas u Gospiću obilovala je optimističnim informacija po pitanja stanja oko COVID-19. U uvodnom dijelu pressice načelnik Stožera Vice Nekić se zahvalio svima koji su svojim sudjelovanjem pomogli suzbijanju epidemije na ovome području.

Želim se zahvaliti vlasnicima hostela „Val“ u Karlobagu, HEP-u upravi za raspolaganje imovinom koji su u proteklih 50 dana taj objekt stavili na raspolaganje za potrebe našeg Stožera. U proteklom tjednu sastali smo se sa biskupom mons. Zdenkom Križićem te smo Biskupiji donirali zaštitnu opremu u skladu s našim mogućnostima. Naš Stožer je striktno provodio sve mjere nacionalnog Stožera pa je epidemiološka slika u ovoj županiji i dalje dobra, rekao je predsjednik Stožera Nekić i pozvao sve građane da tijekom provedbe treće faze postupe po novoj krilatici #ostanimo odgovorni“. Tijekom izlaganja župan Darko Milinović iznio je brojke koje potvrđuju ispravnost postupaka i odluka ovoga Stožera.

-Do sada smo imali 855 nadzora, 175 ih je aktivno. Ukupno je testirano 351, sa 22 oboljela. Od danas se broj izliječenih sa tri povećao na 12. Čestitam svima koji su na svoj način svojim radom i uzornim ponašanjem dali doprinos u suzbijanju ove epidenije. Ukoliko se i dalje budemo pridržavali novog slogana #ostanite odgovorni“ ova županija ima sve preduvjete da narednoga tjedna postane „korona-free“. Hvala svim našim građanima koji su do najsitnijih detalja pratili i provodili upute lokalnih, županijskog i nacionalnog Stožera. Kako me je izvjestio načelnik Policijske uprave ličko-senjske Zoran Zdunić unatrag mjesec dana imali smo svega četiri kršenja odredbi o samoizolaciji. Sve rečeno pomoglo nam je zadržavanju ovako povoljne situacije. Mi ćemo i dalje medijima svakoga dana dostavljati podatke o situaciji i nadam se novoj konferenciji s još boljim vijestima, naglasio je župan Darko Milinović i zahvalio se svima koji su svojim djelovanjem pomogli u ovako dobrim rezultatima. Kako je rekao „svim službama za žurna djelofanja i svim građanima ove županije“!

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.