Sukladno Pravilniku o provedbi Programa razvoja i unaprjeđenja lovstva na području Ličko-senjske županije 2013. – 2020.  i temeljem Javnog poziva za  korištenje sredstava za unaprjeđenje i razvoj lovstva u 2019. godini župan Darko Milinović potpisao je danas  Ugovore s predstavnicima Lovačkih udruga s područja Ličko-senjske županije o sufinanciranju unaprjeđenja i razvoja  lovstva na području Ličko-senjske županije za 2019. godinu.

Potpisivanje Ugovora o odobrenju potpora po mjerama Javnog poziva okupilo je predstavnike 15 lovačkih udruga sa ovih prostora. Uoči potopisivanja ugovora župan Milinović se zahvalio na angažmanu svih lovaca čija je osnovna zadaća promicanje lovstva i principa ekologije.

-Lovstvo je vrlo bitan turistički brend naše županije. Lovci su prvi stali u obrani domovine pa sam na vas u cjelini izuzetno ponosan. Zahvalan sam i zato što vodite brigu o našim županijskim lovištima. Ono što mnogi ne znaju jest činjenica da od sredstava koja uplaćujete za lovišta samo 20  posto ide Županiji, a čak 80 posto državi. Mi smo temeljem zakona raspisali natječaj na 292 tisuće kuna. Na to su pristigle vaše ponude u iznosu od 433 tisuće kuna. Ono što je svakako važno jest činjenica da ćemo ipak usvojiti sve vaše prijedloge pa ćemo u našem proračunu pronaći tu razliku od 150 tisuća kuna za unaprijeđenje lovstva. Zbog financijske situacije prošlih godina nismo mogli udovoljiti sličnim zahtjevima, ali smo stabiliziranjem županijskog proračuna sada u mogućnosti odobriti sve vaše zahtjeve. Smatram da vi lovci možete najbolje promovirati lovstvo kao turistički brend i  s time i turističku ponudu Ličko-senjske županije, zaključio je župan Milinović.

U ime nazočnih predstavnika lovačkih udruga na odličnoj suradnji Županije i lovaca zahvalio se predsjednik Lovačkog saveza Ličko-senjske županije Milan Svetić.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.