Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa i 65. obljetnice postojanja Udruge slijepih i slabovidnih osoba Ličko-senjske županije danas je župan dr. Darko Milinović organizirao prijem predstavnika Udruge slijepih i slabovidnih osoba Ličko-senjske županije. Uz predsjednika udruge vlč. Juraja Ladišića na prijemu su sudjelovali tajnica Katarina Rupčić, nekolicina članova udruge i županovi najbliži suradnici.

Govoreći o skrbi i uvažavanju potreba svih 133 člana, koliko ova udruga broji u Ličko-senjskoj županiji, župan je uz čestitke naglasio kako je Dan bijelog štapa uvijek prigoda da bi se za ovu osjetljivu populaciju  učinilo više.

Ova županija i ja kao župan uvijek smo imali razumijevanje za vaše probleme i za rad vaše Udruge. Ova Udruga djeluje već 65 godina na ovim prostorima. Mi smo preko sredstava za javne potrebe u ovoj godini za vas izdvojili 66 tisuća kuna, odnosno 40 posto više nego li prošle godine. Na taj način smo htjeli pokazati našu potporu u radu ove Udruge, kao i problematici s kojom se susrećete. Zbog epidemiološke situacije otkazana je realizacija brojnih programa, ali ćemo vam danas uručiti 5 000 kuna za  program Drenovača koji će se vjerojatno realizirati naredne godine. To su mala sredstva, ali ujedno pokazatelj da vam uvijek nastojimo pomoći, istaknuo je župan dr. Darko Milinović.

U ime Udruge govorio je predsjednik vlč. Juraj Ladišić. Zahvalio se na stalnoj potpori od strane Ličko-senjske županije koja nikada nije izostala.

Vaša potpora tekla je  i u puno težim vremenima. Ovo s epidemijom je rat koji izazviva traume, ali nam svima daje nadu senzibilitet društva u cjelini. Mi  imamo puno problema, ali nam ponekad puno znači utješna riječ, kazao je vlč. Ladišić u riječima zahvale na prijemu povodom Dana bijelog štapa.

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.