Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović u prigodi obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi primio je predstavnike županijskog Crvenog križa na čelu s predsjednikom društva Crvenog križa LSŽ Tihomirom Šimunićem, ravnatelje gradskih i općinskih društava CK-a te darivatelje krvi s područja Ličko-senjske županije.

-Izuzetno sam ponosan što ste danas ovdje kod mene. Po informacijama koje imam, prošle godine ste darovali 1500 doza krvi, što je 25% više od ciljeva koje ste imali. Dali ste dio sebe nekome drugom, da bi neka druga obitelj bila sretna i da je netko od njihovih najbližih ostao živ. Kao župan Ličko-senjske županije zahvaljujem vam se na svemu onome što ste učinili. Ovdje je sa nama i Zvonko, koji je do sad 134 puta dao krv. Siguran sam da ćete svoje aktivnosti nastaviti ove i idućih godina, i meni kao zdravstvenom djelatniku i županu je najvažnije da nema onih hitnih poziva, da nema katastrofičnih situacija. Nadam se da ćemo u idućoj godini u proračunu i financijski moći pomoći sve vaše akcije i aktivnosti, kazao je župan Milinović.

U ime darivatelja županu se na prijemu zahvalio ravnatelj župnijskog Crvenog križa Tihomir Šimunić istaknuvši između ostalog neke javnosti manje poznate detalje.

– Što se tiče županijskog društva CK, ono koordinira gradska i općinska društva, a na području naše županije djeluju tri gradska i dva općinska društva Crvenog križa. Ono što je po meni bitno je to da je suradnja između tih društava jako dobra, kazao je Šimunić pohvalivši i suradnju Županije i županijskog društva CK-a.

Svakako dobra vijest je da iz godine u godinu na području županije raste broj prikupljenih doza krvi. Prema podacima, 2014. je darovano 1087 doza, 2015. 1111, 2016. 1468, a u ovoj godini do kraja rujna darovano je 1138 doza, te se očekuje preko 1500 doza do kraja godine.

Ravnatelj županijskog društva CK-a Vlado Brkljačić je kazao kako društva na području LSŽ u potpunosti uspjevaju zadovoljiti potražnju za krvi.

-Naš je cilj da vodimo brigu o darivateljima krvi. Imamo najbolju opremu, koju nam je nabavio župan dok je bio ministar i krv koja prolazi kroz te uređaje je 99% sigurna. Potražnja za krvi je svake godine sve veća, potrebe su ogromne, zaključio je Brkljačić.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.