Povodom velikih sportskih uspjeha dvojice Gospićana koji su Hrvatskoj priskrbili naslov svjetskog prvaka i novi balkanski rekord, te državnog prvaka u morskom ribolovu župan Darko Milinović primio je Marija Rukavinu Ruxa i Milana Rukavinu.

Rux je na svjetskom prvenstvu održanom u Slovačkoj podigao 230 kg u bench pressu i u svojoj kategoriji zauzeo prvo mjesto.  Milan Rukavina je na državnom natjecanju održanom u Korčuli bio uvjerljivo prvi u juniorskoj kategoriji ribolova s obale među 24 natjecatelja, mahom iz priobalja. Župan Milinović pojasnio je zbog čega je primio dvojicu sportaša.

Svako malo me kao župana, kao čovjeka  i Ličanina naši sportaši učine ponosnim. Tako je bilo i protekloga vikenda. Nekada smo imali najjačeg čovjeka na svijetu, Marijana Matijevića, a sada nam se Rux vratio doma  ovjenčan svjetskim zlatom jer je podigao 230 kilograma. Milan je kao junior dokazao da mu je mjesto u samome vrhu. Gospićanin je koji dolazi iz kluba „Bura“ koji je registriran u Karlobagu. Obojici iskreno čestitam. Kao klinac bio sam ribolovac pa razumijem ribolovnu strast. Poslije sam redovno išao u teretanu i znam koliko samoodrcanja i znoja treba za takve sportove. Zato sam vas želio primiti zajedno. Svojim uspjesima ponosmo pronosite ime svojega grada i županije i nadam se da će vam ova skromna donacija biti od pomoći, rekao je župan Milinović i obojici prvaka poklonio po 5 000 kuna i pozvao obojicu Rukavina da nastave sa svojim aktivnostima i briljantnim rezultatima.

Na prijemu se zahvalio Marijo Rukavina Rux.

Ličko-senjska županija i župan Milinović stalno podupiru naš klub i na tome im se iskreno zahvaljujem. S tim potporama smo uspjeli osvojiti gotovo sve državne, mnoge europske i sada svjetsku titulu u bench pressu. Da nije bilo te potpore teško bismo kao klub postizali ove rezultate, zaključio je Rux.

 

Milan Rukavina, maturant gospićke gimnazije i državni prvak u morskom ribolovu također se zahvalio županu na prijemu. Državni prvak postao je ulovivši u dva dana natjecanja 2.200 grama ribe.

 

Uz dvojicu sportaša na prijemu je bio i predsjednik ŠKRNM „Bura“ Željko Stilinović.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.