U Senju je danas održano svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju kapitalnih projekata razvoja javne infrastrukture na pomorskom dobru, odobrenim za sufinanciranje od strane Ličko-senjske županije. Ukupno je dodijeljeno 1,6 milijuna kuna bespovratnih potpora osiguranih Županijskim proračunom Ličko-senjske županije za 2019. godinu.

U uvodnom govoru, gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina pozdravio je sve prisutne, istaknuo je kako je ovo prvi puta da Ličko-senjska županija iz svog proračuna izdvaja sredstva za ovu namjenu.

Jedno veliko hvala Ličko-senjskoj županiji i županu dr. Darku Milinoviću. Bio sam zamjenik župana i ovo je prvi puta da se na ovaj način izdvajaju sredstva iz proračuna, i to za primorske gradove i općine. Hvala vam i dobrodošli u Senj, drago nam je da se ovaj ugovor potpisuje u Senju, kazao je gradonačelnik Rukavina.

Župan Darko Milinović kazao je kako je ovo dokaz da županija vodi brigu o svakom kutku Ličko-senjske županije.

Svi su očekivali da će ovo potpisivanje biti u sjedištu Županije u Gospiću, ali koliko je jak Karlobag, Novalja, Senj, sve općine i gradovi, toliko je jaka i Ličko-senjska županija. Prije dvije i pol godine županija je imala 13 milijuna kuna duga, i danas više nemamo niti jedne kune. Da to nije tako, kako je rekao i gradonačelnik Rukavina, županija po prvi put u povijesti ne bi mogla iz svojih sredstava ulagati u pomorska dobra. Smatram da se krećemo u dobrom smjeru, a to pokazuju i brojni gospodarski pokazatelji. Zahvaljujem se svima, nastavit ću s ovakvom praksom, i iduće godine ćemo ovakav ugovor potpisati u Karlobagu ili Novalji, kazao je župan Milinović te svim prisutnim čestitao nadolazeće blagdane.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo također je pozdravio sve prisutne te izrazio zadovoljstvo da se financijska sredstva po prvi puta utroše na ovaj način.

Svima nam je drago da je županija konsolidirana, i financijski stabilna, te da može zakonsku namjenu ovih sredstava preusmjeriti prema lučkim uprava i gradovima i općinama, kazao je Dabo.

 

Županu Milinoviću se zahvalio i načelnik općine Karlobag Ivan Tomljenović.

Do sad nikad ništa nismo dobili, i zahvaljujem vam se na ovim sredstvima, kazao je Tomljenović.

 

Ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić također je istaknuo kako je ovo prvi put da je Županija dodijelila namjenska sredstva na pomorsko dobro i lučka područja. Dešić je kazao da je Lučka uprava Senj s Gradom Senjom prijavila jedan projekt, a to je sanacija oštećenja na plaži “Banja” i dijela obalnog zida u luci Jablanac.

Ravnatelj Lučke uprave Novalja Igor Vidas kazao je kako je Županija “uletjela” u pravom trenutku sa ovim ugovorom.

Još jednom hvala puno, siguran sam da će ovaj novac biti potrošen na kvalitetu pomorskog dobra i lučkih uprava, zaključio je Vidas.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.