Župan ličko-senjski Darko Milinović posjetio je danas Grad Novalju. U društvu gradonačelnika Ante Dabe i županijskog vatrogasnog zapovjednika Hrvoja Ostovića župan Milinović je sudjelovao na proširenoj sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Novalje.

Govoreći o analizi požara koji je prošli tjedan buknuo na Zrću  Milinović je pohvalio sve operativne snage zbog pravodobne evakuacije 10 tisuća turista, zbog čega nitko nije stradao. Posebno je pohvalio lokalne vatrogasce zbog uspješne borbe s vatrom do dolaska drugih vatrogasnih snaga, kao i sve službe koje su sudjelovale u ovoj operaciji.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo kazao je kako je požar opustošio 20 hektara crnogorične šume, no nitko nije stradao niti se požar proširio na ugostiteljske objekte i kuće. “Stožer za zaštitu i spašavanje kao ključno operativno tijelo položilo je zahtjevni test u toj kriznoj situaciji”, rekao je Dabo.

U drugom dijelu posjeta Novalji, župan Darko Milinović, gradonačelnik Ante Dabo i ravnatelj Lučke uprave Novalja Igor Vidas obišli su plažu Zrće gdje su ih županijski koncesionari upoznali sa održavanjem i sadržajem svog koncesijskog dijela.

Nakon Zrća uslijedio je posjet Domu zdravlja Novalja gdje je održan radni sastanak na temu poslovanja sa ravnateljem Draženom Peranićem i Upravnim vijećem.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.