Velika dvorana Kulturno-informativnog centra Gospić bila je pretijesna za sve one koji su  željeli  čuti izlaganje novog župana dr. Darka Milinovića. Ovaj skup je organiziran u prvim satima mandata dr. Milinovića, a odaziv i sastav nazočnih svjedoči o neskrivenom povjerenju prema novom županu i želji da bi Ličko-senjska županija uskoro intenzivnije grabila naprijed. Pozivu župana odazvali su se ravnatelji i direktori ustanova i poduzeća, ugledni gospodarstvenici, vlasnici poduzeća i OPG-a, kao i mnogi čiji  se rejting i društveni angažman s pravom  respektiraju. Kako je u uvodu rekao župan Milinović, na ovaj skup nije pozvao predstavnike općina i gradova jer je želio izbjeći bilo kakve konotacije koje bi ovome skupu davale stranačku obojenost. Pače, u KIC-u su se danas okupili i mnogi nestranački uzvanici. Župan je također podsjetio kako je strategija njegove predizborne kampanje bila lišena bilo kakvih govora mržnje ili netrpeljivosti prema političkim takmacima.

-Zahvaljujem vam što ste došli i počašćen sam s time što su ovdje ugledni ljudi bez obzira na boju stranačkog dresa. Danas smo jedno tijelo, jedno biće. Time se pokazuje želja da zajednički trasiramo put Ličko-senjske županije. Obećao sam da ću u svoj rad unijeti jedan novi optimizam, kao što sam uvjeren da ću novi optimizam, novu dozu adrenalina i ambicija pobuditi kod svakoga od vas. Ovo mi je treći sastanak danas sa kojega želim poslati jasnu poruku na koji način ću zastupati interese ove županije. Ovdje su i nekolicina ravnatelja i direktora javnih poduzeća i  županijskih ustanova i moja poruka je da svi oni imaju moju javnu podršku. Od svih vas tražim puni aktivizam i angažman jer ste vi srce razvoja ove županije. Slikovito rečeno „ja ću maltretirati vas, kao što ćete vi maltretirati mene“, jer svako od vas ima pravo i obvezu sudjelovati u kreiranju razvoja  naše županije. Uvjeren sam da ćemo za EU fondove aplicirati još više dobrih projekata. U tome smislu vrata Ličko-senjske županije su vam širom otvorena za svaki dobar prijedlog, za svaki kvalitetan projekt. Vjerujem u vas i očekujem prve pomake već u prvih 6 mjeseci mojega mandata. Najavio sam za ovu jesen veliki gospodarski forum upravo s ciljem novih ulaganja i novih radnih mjesta na području Ličko-senjske županije. Ako zajednički ne napravimo pomake u gospodarskom smislu, onda to znači da nismo uspjeli i da ja kao župan nisam opravdao ukazano povjerenje. U budućim projektima pratit ćemo potencijale i Razvojnu strategiju ove županije temeljenu na turizmu, poljoprivredi i drvno-prerađivačkoj industriji. Izazova je mnogo, ali sam uvjeren da ćemo ih zajednički rješavati. Jedan od naših prioriteta je pomoći razvoju malog i srednjeg poduzetništva, tom pokretaču koji stvara nove vrijednosti i otvara radna mjesta. Imamo prirodne potencijale, imamo kadrove i  ljude koji znaju raditi svoj posao i zato sam optimist kada je naša budućnost u pitanju, rekao je između ostaloga župan dr. Darko Milinović čije su riječi nazočni pozdravili gromkim pljeskom.

Ljudski potencijali kao temelj i jamstvo razvoja

Župan Milinović je istaknuo svoj optimizam i zbog niza kontakata s potencijalnim ulagačima koje je imao u zadnje vrijeme.

-Vrlo brzo ću osnovati svoj savjetnički tim kako bi zajedno sa svima  vama učinio krupne iskorake. Uza sve prirodne i tehničke potencijale, ljudski potencijali su uvijek na prvome mjestu. Vaša nazočnost mi puno znači, ne samo kao podrška novom županu, nego kao pokazatelj da nam je svima stalo da najljepša hrvatska županija bude u svemu još bolja i naprednija. Uskoro očekuje Razvojnu strategiju naše  županije realizirane sa državne razine. Bit će to temeljni dokument pomoću kojega ćemo povlačiti sredstva iz EU-a. Svatko od vas mora biti agresivan u svoje nastupu, u svojoj ideji prema meni, mojim suradnicima, kako bismo te ideje i poruke plasirali dalje, od hrvatske Vlade pa do EU-a. Opet ću naglasiti da su naši ljudski potencijali bogatstvo koje ćemo zajednički nastojati iskoristiti za opće dobro i napredak, zaključio je župan dr. Darko Milinović.

M.S. / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.